Skivrecension

Ferlin
Ferlin

De Tröstlösa Bröderna

Ferlin

Skivbolag: Egen utgivning
Format: LP/DL
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 20 maj 2022

Dela den här recensionen:

De Tröstlösa Bröderna är ett band från Örebro som med tydlig inspiration från Perssons Pack och liknande band, samt Tom Waits, brukar tolka Dan Andersson. Här har de emellertid tagit sig an Nils Ferlins dikter, i egna tonsättningar bortsett från Den excentriske lorden som har melodi av Gunnar Turesson samt Lillebror Söderlunds valsmelodi som det inte finns någon anledning att byta ut. 

Sättningen inkluderar bland annat banjo, tramporgel, instrument ur xylofonfamiljen, trumpet, cittra och mungiga, instrument som passar utmärkt ihop med Ferlins visor och tillsammans med sången, som kanske inte är den skönaste som getts ut på skiva, ger det trots förebilderna mycket personliga tolkningar. 

Texterna är med ett par undantag inte de mest framförda och det är enligt min åsikt oftast en fördel. Och om Ferlin har det trist där på andra sidan tror jag nog att han skulle bli nöjd om han råkade höra denna musik, för lika dramatiskt men innerligt som han läser sina dikter framför De Tröstlösa Bröderna dem.


Fler recensioner

Annonser