! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Mixat och maxat

Diverse artister

Ett slags Stockholm

Skivbolag: Dreamboat
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 16 apr 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Tommy Galento, bekant från konstellationer som OK Star Orchestra, driver även skivetiketten Dreamboat. Här kommer en drömlik skeppslast med ytterst varierat innehåll. En samlings-cd med inspelningar i många olika genrer och korsningar av desamma.
Bland godset finner vi monotona syntexperiment av David Morgenstern, fiolfontäner från Frédérik Krewski, konstnärsdokumentärmusik av Malin Skjöld och grovsoprumsblues av Mats Grönmark i tandem med Tommy Galento själv. Spretigt är bara förnamnet. Ordet överkurs är det som inte syns när du söker på Spotify.
Eve & The Last Waltz tillhör de kändaste medverkande på skivan, med sin Marianne Faithfull-går-vilse-på-vinden-musik. Skriver jag, bara för att komma på att Henrik af Ugglas låt I believe I go, som kommer därefter, är en skev släkting till As tears go by.
Jag uppskattar verkligen tilltaget, jag gillar ett och annat här, och jag älskar ju små skivbolag som gör vad som faller dem in. Men det är svårt att rekommendera en hel cd som är så varierad och samtidigt smal.
Ska jag välja en låt får det bli avslutande Börjes Färg, en hyllning till en omhuldad butik på Hornsgatan, av gruppen Näringslivet. Lina Langendorfs flöjt, Johan Berthlings kontrabas, Tommy Galentos gitarr och alla de andra musikerna sprider en värme och ett skimmer som är synnerligen välkommet i dagens Stockholm.

Annonser