Skivrecension

Estuary
Vokaljazz

Cajsa Zerhouni

Estuary

Skivbolag: DO Music Records
Recenserad av: Ulf Johanson
Publicerad: 22 nov 2019

Dela den här recensionen:

Cajsa Zerhouni sjunger konstlöst och med precision ett halvdussin standardlåtar ur den amerikanska boken, varsamt arrangerade av henne själv. En pianokvartett kompar henne snyggt och lika chosefritt under ledning av Mattias Lindberg vars piano samverkar förunderligt väl med innovativa tyska tenoristen Birgitta Flick på till exempel Irving Berlins How deep is the ocean.
Men Zerhouni fogar in också eget i form av titelspåret, skrivet tillsammans med trumslagaren Peter Danemo och paret Jim Curry och Frank Totino, och Contempling moon, i samarbete med Corinna Totino och Birgitta Flick. Det är fullt tillräckligt för att sätta en personlig prägel på den här skivan då också standardlåtarna får kloka och genomtänkta tolkningar.
Det är första gången jag stöter på Flick och det är en angenäm bekantskap. Hon har en varm och trygg ton och en lyssnande relation till sina medmusiker. Zerhouni är skånska, började studera jazz i Bryssel och har tidigare gett ut ep:n My Billie, en hyllning till Billie Holiday.


Fler recensioner

Annonser