! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Bergsprängarjazz

Møster!

Edvard Lygre Møster

Skivbolag: Hubro/Naxos
Recenserad av: Mats Palmquist
Publicerad: 11 jul 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Saxofonisten Kjetil Møster är mannen bakom bandet Møster! och varför skivan heter Edvard Lygre Møster har jag inte lyckats förstå. Men strunt samma, det här är en platta som jag verkligen har tagit till mig i all sin brötighet och intensitet. Den är inspelad live för att bandet ska komma till sin rätt. Och har man tagit sig igenom den infernaliska inledningslåten Plastic disco, som verkligen sätter nerverna på prov, väntar en härlig upplevelse av instrumental jazz, rock, funk och spacerock i ett furiöst tempo, så intensivt att ögon och öron är vidöppna långt tid efter.
För oss som kommer ihåg band som Soft Machine och Colosseum är det här en naturlig fortsättning. På speed dessutom och med ett eget anslag där trumslagaren Kenneth Kapstad och basisten Nikolai Eilertsen spelar en betydelsefull sammanhållande roll bakom Møster och Ståle Storløkken på Fender Rhodes.
Fyra långa låtar som alla är befriande och sinnesvidgande om än inte lättsmälta. Både Storløkken och Eilertsen spelar dessutom i Elephant9, en norsk trio av samma hårda virke.

Annonser