! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Skotsk folk

Mairearad Green & Anna Massie

Doubling

Skivbolag: Shouty Records
Recenserad av: Sunniva Brynnel
Publicerad: 19 jun 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Live är Anna Massie och Mairearad Green underhållande och svängiga. På denna skiva får vi inte ta del av deras anekdoter levererade på skotsk highlandsdialekt, men svänget i musiken finns kvar.
Doubling har fått sitt namn av denna duos val att använda sig av studiomöjligheter att överdubba instrument. Detta passar dem utmärkt då de båda är fantastiska multiinstrumentalister.
Massies gitarrspel är medryckande och visar på en sann kännedom om låtarna de framför. Hennes komp är mycket varierat stilmässigt och skulle troligen få konservativa öron fundersamma. Men vad gör det när musiken svänger så fantastiskt.
På Doubling hör vi bland annat pipe jigs, hornpipes, strathspeys och reels, både i originalkompositioner, andra moderna kompositioner och traditionella låtar. En polska från Sörmland finns också med på skivan, framförd av Massie på fiol och Green på pianodragspel.
Anna Massies fina sång, som bidrar till ett varierat program under duons konserter, finns tyvärr inte med på Doubling. Men kanske är detta endast en morot för oss som lyssnare att se dem live? Jag nappar i alla fall på betet.

Annonser