! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Flamencosång

Alfredo Tejada

Directo

Skivbolag: Producciones Discograficas
Recenserad av: Rolf Nilsén
Publicerad: 20 feb 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Alfredo Tejada är sångaren som sjunger på svenska flamencogitarristen Robert ”Robi” Svärds hyllade debutskiva Pa’ki pa’ka. De är båda skivdebutanter i en tuff genre och fick kontakt via Facebook när Robban lagt upp en av sina kompositioner. Nu turnerar de tillsammans och har båda fått ett lyft av samarbetet.
Alfredos soloskiva Directo är liveinspelad i en flamenco-peña i Granada och han har gjort ett starkt statement genom att fylla skivan med ambitiösa sånger i allt annat än publikfriande genrer. Robert Svärd har berättat att Alfredos andra skiva redan är på gång, och när man hör debutskivan märker man direkt att det är en mogen skivdebut av sångaren.
Alfredo har sjungit bakom kända flamencodansare under många år och bidat sin tid. Gitarren som ackompanjerar på skivan hanteras av Patrocinio Hijo, som äger både lyhördhet och dynamik. Han lyfter fram Alfredos känsliga men samtidigt starka röst till höjder som får lyssnaren att ryckas med och uppleva den förtätade stämningen i peñan där inspelningen gjordes i maj 2015. Alfredo Tejada gör en skivdebut som gör stort avtryck i flamencovärlden!

Annonser