! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Timba

Calle Real

Dime qué!?

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Susanne Holmberg
Publicerad: 22 feb 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Tolvmannabandet Calle Real skulle lätt kunna tas för ett äkta kubanskt timba-band. Pulserande dansanta rytmer, partystämning, en massiv blåssektion, percussion och stämsång är några av de element som de fångat upp på ett otroligt träffsäkert sätt. Med tanke på att hela bandet är uppvuxna i Sverige är det rätt unikt. Några av bandmedlemmarna lär ha studerat musik på Kuba och så kan det nämnas att legendaren Bébo Valdés son, Rickard Valdés spelar congas och timbales i bandet.
Efter sju års turnerande, bland annat i Latinamerika, så släpps nu deras tredje album Dime qué?!
Skivan är tajt och välproducerad och gör just inga utflykter från timba/salsa-genren där ju texterna kan vara lite banala. Därför är det extra välkommet med spåret Bienvenido (Välkommen). Låten är ett bra och vältajmat inlägg i debatten om flyktingsituationen. En glad och sprittande låt för mångfald och för ett öppet sinne.
Musikaliskt sett är det skissartade spåret Donymood det enda som skiljer ut sig med ett lite mörkare och mer opolerat anslag. Intressant experiment men samtidigt är det fullt tillräckligt att Calle Real är det ”kubanska” partyband de är.

Annonser