! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Instrumentala samtal på tu man hand

Lasse Lundström & Ed Epstein

Deep conversations

Skivbolag: Berno Records/Plugged
Recenserad av: Lennarrrt Olausson
Publicerad: 25 okt 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

På Deep conversations näst sista spår presenterar den småländske kontrabasisten och 2012 års Harry Arnold–stipendiat Lasse Lundström idén bakom albumet: att få instrumenten att komma den mänskliga rösten så nära som möjligt. På sista spåret hör vi samma presentation på engelska av Texasbördige Ed Epstein, som på denna platta spelar barytonsaxofon.
Det är konversationer på universellt språk, med doft av Öresund. Ibland enormt tjatter i munnen på varandra (Water pistol), ibland småprat och utläggningar på stökigt lunchkafé (Confirmation). I Vindarna på Ribersborg får vi en föreläsning av de båda om hur vindarna går runt Ribersborg, hur de förändrats av Bo01 och när det är bäst att bada vid Kallbadhuset, samt om Nån egentligen vet varför Zlatan ville sälja sitt hus här. Fast just det där sista var bara min tolkning av samtalen …
Hälften av de jazzigt svängiga ordlösa samtalen är skrivna av jazzgiganterna bland 1920-talisterna. Låten Nån av berättarrösten från tv-programmet Skrotnisse – Christer Boustedt. Lundström och Epstein har bidragit med ett spår var. Och titelspåret är passande nog ett gemensamt påhitt (samtal) dem emellan.

Annonser