! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Improvisationsmusik

Parti & Minut

Dålig sikt och regn

Skivbolag: El Dingo Records
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 21 dec 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Dålig sikt och regn är den passande titeln på Parti & Minuts uppföljare till debuten Från klart till halvklart. Debuten släpptes för fyra år sedan och nominerades till Manifestpriset; de oberoende skivbolagens fina pris.
Trions medlemmar har en brokig och imponerande meritlista. Johan Norin, på trumpet, lirar med ska- och reggae-festfixarna Club KIllers men har även hörts bakom hitmakare som Amanda Jenssen. Per-Åke Holmlander har härjat med sin tuba på frijazz- och improscenen med kända namn som Mats Gustafsson och Peter Brötzmann. Christopher Cantillo dyker upp på en försvarlig andel av de svenska skivor som kommer i min väg. Det spännande projektet Nils Berg Cinemascope – musik skapad till YouTube-klipp – är blott ett exempel.
Tillsammans skapar dessa tre herrar en egensinnig musik medelst blås och trummor. Den fria jazzen möter något odefinierbart som bidrar till att Parti & Minut knappast blir något dussinband. De tre spelar bra och lyssnar in varandra på ett snyggt vis.
Det egna materialet – sex av de elva låtarna kommer från trumpetaren Johan Norlin – varvas med nummer lånade från såna som Sonny Rollins (grattis till ditt Lifetime Achievement Award från The Jazz Foundation of America!) och Arthur Blythe.
Dålig sikt och regn? Jag fäller upp mitt paraply och ler åt den roliga fångsten.

Annonser