Skivrecension

Cuttin’ grass vol 1 – The Butcher Shoppe Sessions
Bluegrass

Sturgill Simpson

Cuttin’ grass vol 1 – The Butcher Shoppe Sessions

Skivbolag: High Top Mountain Records
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 20 nov 2020

Dela den här recensionen:

Sturgill Simpson och Tyler Childers, två av den nya countryns stora vänder bägge tillbaka mot ursprunget, Childers med en egensinnig old-time-platta och Simpson med en tämligen traditionell bluegrass-platta, även om en puritan skulle kunna ha invändningar mot användandet av slagverk. 

Sturgill Simpsons Cuttin’ grass vol 1 kommer som ett direkt resultat av ett löfte till fansen som samlat ihop en ansenlig summa till olika välgörenhetsprojekt; i juni sändes ett gig från Ryman Auditorium i Nashville med samma gäng som han samlade ihop i John Prines och David Fergusons The Butcher Shoppe Recording Studio i Nashville. Plattan ger nya takes på Simpsons katalog med ett par låtar från hans tidigare band Sunday Valley. 

Bluegrass-top-notch som fiddlaren Stuart Duncan, gitarristen Tim O’Brien och mandolinisten Sierra Hull lyfter Cuttin’ grass till en av modern bluegrass allra bästa. Bra sväng med fina soloinsatser i Simpson-låtar som Turtles all the way down och Long white line från Simpsons genombrottsskiva Metamodern sounds in country music – även om jag fortfarande kan få fantomsmärtor av den estniske gitarristen Laur Joamets distinkta picking. Dessa lindras närmast till fullo av Sierra Hull. Lyssna till hennes mandolinspel i All around you – mästerskap i renaste form.


Fler recensioner

Annonser