! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Americana

Turid Nørlund

Curtains

Skivbolag: GO Danish Folk Music
Recenserad av: Maria Lagergréen
Publicerad: 13 jan 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ur ett perspektiv är det nästan en perfekt skiva. Curtains är en skiva som i varje aspekt uppfyller The Americana Music Associations definition av americana. Det vill säga: ”modern musik med element av amerikanska musikstilar som country, roots-rock, folk, bluegrass, r&b och blues”.
Och när när Turid Nørlund sjunger sina genomarbetade och välproducerade låtar är det inte mycket som stör. Texterna är personliga och självutlämnande, sånginsatserna lagom nedtonade och känslomässiga, de musikaliska arrangemangen väl avstämda och på alla sätt njutbara.
Men Turid Nørlund lämnar mig ändå med en känsla av kluvenhet. Jag har nämligen ingen aning om vem Turid Nørlund är. Var är de danska influenserna? Var är den vaga känslan av att det nog inte är en engelskspråkig person som sjunger? Var är Turid?
Den kvardröjande känslan är opersonlighet och enformighet. Låt efter låt passerar och utan att göra något speciellt avtryck alls – trots att det egentligen är riktigt bra. När skivan är slut kan jag inte minnas en enda fras eller melodislinga.

Annonser