! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Electrofolk

Arthur Lee Land

Cracked open

Skivbolag: Perfect Groove Records
Recenserad av: Nils Ahnland
Publicerad: 1 jul 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

”Eclectic fusion of folk-rock, worldbeat/bluegrass and electronica” – kan det vara nåt, det? Tack, men det tror jag inte, dristar jag mig till att utbrista för mig själv när jag läser programförklaringen till Arthur Lee Lands Cracked open. Genrer skall hållas isär, basta, i synnerhet två så disparata uttrycksformer som bluegrass och electronica (det senare närmast ett skällsord i min bok, gammal och ”detskabannemigvarariktigainstrument”-reaktionär som jag är).
Naturligtvis får jag till viss del äta upp min bakåtsträvande fördomsfullhet när jag lyssnar på Cracked open. Den låter nämligen utmärkt. Titellåten bjuder på snyggt folkgitarrspel och moderna dansrytmer. Do you ever think of me är en skön låt med uppkäftig och plonkig banjo. Undertow är fin och atmosfärisk. Också här spelar banjon en stor roll, liksom i Hawthorn tree. Texterna är genomgående bra och hörvärda.
Cracked open är helt enkelt en väldigt trevlig skiva, som dock varken är bluegrass eller electronica. Snarare mjukrockig singersongwriterpop med inslag av banjo, akustisk gitarr och mandolin såväl som loopar och förinspelade beats. Det skär sig inte, låter mest som hypermodern country, fast med attityd och udd (element som, enligt mig, i princip alltid saknas i modern country).

Annonser