! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Latinamerikansk rockblandning i livetappning

Santana

Corazón, Live from Mexico – Live it to believe it

Skivbolag: RCA/Sony Music
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 29 dec 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Bandet Santana har funnits sedan 1966. Från början hette bandet The Santana Blues Band men namnet är inte den enda förändringen som skett med bandet under årets lopp. Bandet har haft ett stort antal medlemmar som ständigt varierat. Men Santana har alltid utgått från gitarrvirtuosen Carlos Santana.
I år släppte Santana sin tjugosjunde skiva, Corazón, som blev både hyllad och såld i över 63 000 exemplar. Nu kommer denna uppföljning, en liveinspelning från Mexico. Konserten har också filmatiserats och släppts på dvd och Blu-ray.
Det är idel gäster som dyker upp under konserten, såsom ChocQuibTown, Gloria Estefan, Nina Pastori och Soledad. Men i fokus, som vanligt, är Carlos Santana och hans gitarr. Även om Cindy Blackman Santana bjuder på ett rejält trumsolo.
Det är alltid svårt att fånga en show på skiva. Det fungerar nog lättare på inspelningen men det känns onekligen som att man går miste om något när man bara lyssnar på skivan. Ljudet, främst rösterna, är lite burkiga och når inte ända fram. Är man som jag inte så förtjust i långa (gitarr)solon sjunker skivan ytterligare.
Visst glänser det till ibland. Som Iron Zion Lion och Besos De Lejos. Men mest blir jag nyfiken på att höra just de låtarna i studioversion i stället.

Annonser