! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Beroendeframkallande indie-folk Lira Gillar

Moulettes

Constellations

Skivbolag: Navigator/Border
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 13 okt 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Moulettes är på en och samma gång en våldsam och en befriande bekantskap. Deras musik är så idérik, så fantasifull, eklektisk och emellanåt så komplicerad att man förvånas att den kommer utan skyddsnät. Men inte för bandet, utan för lyssnarna. Orientalisk, klassisk och modern populärmusik och chanson är bara några av de genrer man har hämtat inspiration ifrån. Här finns verkligen, för att citera William Blake, världen i ett sandkorn.
Efter de tre första intensiva spåren är jag redan alldeles utmattad, men måste lyssna vidare! Och när skivan är slut, måste jag börja om från början igen: Melodierna, stämmorna, instrumentarrangemangen – jag får inte nog.
För att vara en kvartett har Hanna Miller, Oliver Austin, Ruth Skipper och Jim Mortimore ofta ett mycket stort sound. Vilket inte är så förvånande, eftersom de tillsammans behärskar dussinet olika instrument. Dessutom har de 24 gäster på skivan, som bidrar med allt från fiol, cello och ståbas (Walk on the wild side-basisten Herbie Flowers) till olika blåsinstrument, harpa och sång (bland andra Arthur Brown och systrarna Rachel och Becky Unthank).
Det är hart när omöjligt att bara välja en eller ett par favoritspår. Men de där första tre – Glorious year, Constellations och Lady Vengance – ligger bra till, liksom In the land of the midnight sun och avslutande trippiga Kept it as a memory (Ja, det var halva skivan, det). För att inte nämna …

Annonser