! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Blues

Elvin Bishop

Can’t even do wrong right

Skivbolag: Alligator Records
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 25 nov 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Elvin Bishop inledde sin karriär i Paul Butterfield Blues Band. 1968 satsade han på en solokarriär med alkohol- och drogproblem som resultat. Under 1990-talet kom han dock tillbaka, nykter och mer vital än någonsin. Vilket sedan har hållit i sig. Nu är den amerikanske blueslegenden aktuell med nya skivan Can’t even do wrong right.
Majoriteten av låtarna är nyskrivna av Bishop själv. Texterna är lika fyndiga som de brukar vara, några bra exempel är titelspåret, Old school och Everybody’s in the same boat. Likaså är gitarrspelet lika makalöst som man kan vänta sig.
Några coverlåtar finns med på skivan. Fats Domino-låten Bo Weevil får nytt liv och låter vassare än originalet. Detsamma kan dock inte sägas om Lionel Hamptons Hey-ba-ba-re-bop (som vi i Sverige kanske minns i Leif ”Burken” Björklunds vansinniga version). Men Bishop låter bara sliten och det är trist att skivans tröttaste spår får avsluta en annars mycket njutbar skiva.
Förvisso låter Elvin Bishop ganska trött emellanåt. Vilket kanske inte är att undra på. Han har trots allt haft ett ganska ruffigt liv och han är ändå 72 år. Men han lyckas göra det till en styrka och väva in sin slitenhet i låtarna. Vilket fungerar. Utom då i fallet med Hey-ba-ba-re-bop. Sammanfattningsvis en riktigt bra bluesskiva att inte missa.

Annonser