! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Visa i folkmusikton

Sanna Hogman

Buss 18 till dig

Skivbolag: Troglodyt/Border
Recenserad av: Maria Lagergréen
Publicerad: 23 jun 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Skivdebutanten Sanna Hogman har med Buss 18 till dig fått till en riktigt bra platta i kategorin visa i folkmusikton. Skivan består av Sanna Hogmans egna låtar där alla ur ett textmässigt perspektiv är totalt avväpnande och vardagsromantiskt igenkännbara. Sanna lyckas på ett ovanligt intelligent vis sätta ord på såväl vardaglig kärlek som en smärtsam förlust, hjärtesorg och dödsångest.
Tillsammans med musikteknikern Åke Linton, en orkester med jazzmusiker samt musiker från bland annat Göteborgs symfoniker har Sanna Hogman dessutom fått till det ur ett musikaliskt perspektiv. Ackompanjemangen visar på en god stilistisk känsla och visorna piffas till av influenser från såväl jazz- och popscenen som från andra delar av världen.
Men trots att jag gillar den här skivan hittar jag inte riktigt Sanna Hogmans ”USP” – hennes unique selling point. Hon glider i stället in i en tradition av kvinnliga svenska vissångerskor med bra röster, bra låtar men utan det där lilla extra som gör dem älskade av den stora publik som de egentligen förtjänar.

Annonser