! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Americana

Buddy Miller & Jim Lauderdale

Buddy and Jim

Skivbolag: New West/Warner
Recenserad av: Nils Ahnland
Publicerad: 22 feb 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Irriterande; jag råkar läsa en recension av Buddy and Jim innan jag hör själva skivan. Recensionen är ganska sval och det där ligger och stör lite när jag väl lyssnar på de två vännerna Buddy Millers och Jim Lauderdales gemensamma projekt. ”Lät inte det där lite rutinartat och oinspirerat…?” finner jag mig själv tänka här och var.
Men det har jag faktiskt ingenting för; Buddy and Jim är en mycket trevlig och laidback historia vars elva låtar (både egna och gamla klassiker) fyller sin funktion. The train that carried my girl from town är glatt ösig hillbillyrock och South in New Orleans är träsksvängig cajun/zydecocountry. Fina ballader får vi i It’s hurts me och That’s not even why I love you. Vampire girl är cool southern gothic i moll med twangig gitarr, en låt som hämtad från tv-serien True Blood. Looking for a heartache like you är gungig bonnboogie.
Miller och Lauderdale sjunger stämsång på i stort sett varje låt. Det låter utmärkt, samtidigt som det känns som att de inte anstränger sig det minsta. Det handlar ju om två synnerligen garvade rävar inom americana/roots/countrygenren. Måhända är det där den där känslan av rutin kommer in; Miller och Lauderdale är så bra, så erfarna och skickliga att de kan sno ihop en gemensam platta lite på skoj mellan sina respektive skivinspelningar och turnéer.

Annonser