Skivrecension

Blue age
Jass

Holmström & Jardemark Quartet

Blue age

Skivbolag: Guitarland Records
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 22 nov 2015

Dela den här recensionen:

Tenormaestro Gilbert Holmström och gitarristen Rolf Jardemarks nya kvartett bildades i samband med en konsert på Nefertiti 2012. Nya skivan Blue Age är tio originalkompositioner, åtta av Gilbert och två av Jardemark med intensivt lyssnande inåt själen och utåt världen.
Holmström spelar omväxlande och ledigt, innerligt och med en mjukt sammanhållen svetslåga. Jardemark varvar Methenyska brutna ackord med Barney Kessel-komp och melodiska Jardemarkska påståenden. Känsla hela vägen.
Holmströms och Jardemarks luftigt virkade kompositioner och Anders Kjellbergs cirrusmoln ger utrymme för den blå tidsålder som är Holmströms och Jardemarks ärende. Det kan vara Peter Jansons spel som gör att det finns något Steps Ahead, Weather Reportskt över kvartetten som tar till vara de två forna storheternas allra bästa stunder.
Lyssnar till Dokument inifrån och får goda vibbar från den välbalanserade delen av den så kallade fusionsepoken. Gilbert Holmström är en vital, skyddsvärd biotop, ska bli kul att höra vad han gör vid 85.


Fler recensioner

Annonser