! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Akustisk folk

The Furrow Collective

Blow out the moon

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 29 feb 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

The Furrow Collectives fyra sångare och instrumentalister (Lucy Farrell, Rachel Newton, Emily Portman och Alasdair Roberts) sätter texterna och rösterna främst, och backar upp dem med smakfullt sparsmakade, närmast minimalistiska arrangemang. De är alla etablerade soloartister och bidrar med sina respektive särdrag på ett sätt som gör musiken enhetlig och vital, utan att de för den skull förlorar sina egna personligheter.
Gruppens debutalbum, At our next meeting , kom 2014 och var ett av det årets bästa skivor. Blow out the moon är en ep med fem spår, gjord för att fylla tomrummet till gruppens nästa album, som ska komma senare i år.
Som på debuten är sångerna lekfulla, drömska och oskuldsfulla (med lite spöklik stämning på Unquiet grave). Varje gruppmedlem har sitt spår som huvudsångare, medan de avslutande vaggvisorna – Oh to be in my bed and happit/Blow out the moon – växlar mellan vacker tvåstämmighet (Newton/Roberts respektive Farrell/Portman) och skir fyrstämmighet till en repetitiv pianonot. Enkelt, effektivt och magiskt.

Annonser