! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Irländsk fiddler

Steve Wickham

Beekeeper

Skivbolag: Man in the moon
Recenserad av:
Publicerad: 18 apr 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Tänk om den besjälade fiddlaren Steve Wickham hade förvaltat sin karriär lika väl som han har förvaltat den irländska traditionella låtskatten. Trots att Mike Scott kallat honom världens bästa rockviolinist har den Dublinfödde Wickham inte nått ut under egen flagg. Wickham är oupplösligt förenad med och i högsta grad ansvarig för Waterboys irländska sejour med plattorna Fisherman’s blues och Room to roam innan Steve och Scott gick skilda vägar 1990. 2003 var Steve Wickham tillbaka med Waterboys och 2006 kom hans solodebut Geronimo.
Nya Beekeeper kom förra året och innehåller originallåtar från Wickham med gäster som nämnde Mike Scott, The Lost Brothers och Katie Kim som står för den fina öppningslåten The Band played on. Här finns iriska fiddlepärlor som The Hare och en Grappelli-frisk duo med ryska fiddlaren Oleg Ponomarev i The cells of the heart which nature built for joy.
Wickham är en briljant fiddlare som aktiverar dessa celler och bjuder på ett surrande smörgåsbord. I april än en gång på turné i Sverige med The Waterboys.
Magnus Östnäs

Annonser