! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Vispop

Simon Swahnström & Lürsta Sockens Husarer

Baserat på en sann historia

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 11 aug 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ytterligare en nyutflugen vissångare från Visskolan i Kungälv verkar det som. Sammansvetsat band vars akustiska klang ligger mest åt det mjukrockiga. Välspelade instrument, men kanske inget som sticker ut. Möjligtvis ett och annat snabbt och snyggt sologitarrparti. Mitt intryck är att Swahnström lyssnat en hel del på Springsteens tidiga skivor och hans svenska efterföljare Lundell, Winnerbäck & co. Melodierna är sådana man väldigt lätt glömmer bort förutom kanske Vid min kyrkogård för att den delvis påminner om Donovans Universal soldier.
Baserat på en sann historia, inte vet jag vems, men den innehåller en hel del standardingredienser i dylik musik, såsom ”sprit och knark”, en resa till Paris och kärleksbekymmer. Han använder också en del engelska ord som här är helt malplacerade, vad sägs exempelvis om ”high school”.
Problemet med dessa sånger är också att skivan inte innehåller något texthäfte varvid det är väldigt svårt att hänga med i dessa ordrika ”sanna” historier. Simon Swahnströms sångröst är behaglig i de stillsammare partierna men i de mest energiska stunderna är det aningen påfrestande med hans övertydliga stockholmska vokaler, om det nu är därifrån de kommer.
På ovan nämnda Vid min kyrkogård sjunger också Anna Stading och Bonni Pontén och det är inte så smickrande för herr Swahnström att de sjunger så mycket bättre.

Annonser