! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazzfusion

Alex Acuña, Jan Gunnar Hoff, Per Mathisen

Barxeta

Skivbolag: Losen Records
Recenserad av: Rasmus Klockljung
Publicerad: 3 mar 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Alex Acuña är en ikon inom latin, fusion och jazz, lika virtuos på trumset som congas och en mängd andra slagverk och med en närmast oändlig meritlista som innehåller såväl Weather Report som Elvis Presley. Barxeta är hans andra skiva tillsammans med norske basisten Mathisen och keyboardisten Hoff, som även de är mycket skickliga instrumentalister. Resultatet är skiftande, både vad gäller stil men också genom att en del låtar är riktigt trista och ointressanta. Lyckligtvis är andra desto bättre.
Inledande Belarus har ett vackert pianotema som följs av en syntdominerad fusionsektion. Embrace är en fin akustisk jazzlåt medan Abogat funk utmärks av skön vocoder-sång av Mathisen och ett snyggt keyboardsolo. En blinkning till Joe Zawinul måhända? Svänger gör det hur som helst, och det rejält, men annat är väl oundvikligt när Acuña är inblandad.
Skivan är tyvärr alltså ganska ojämn, och jag hade hellre sett att några låtar plockats bort. Då hade det varit en riktigt bra platta, nu blir helheten snarare ganska medelmåttig.

Annonser