! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Svängigt från Bogotá

Ondatrópica

Baile bucanero

Skivbolag: Soundway Records
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 19 jun 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Bakom projektet Ondatrópica ligger Mario Galeano och Will ”Quantic” Holland. Efter en varierad debutskiva återkommer de nu efter fyra års uppehåll med en mer sammanhållen uppföljare. Colombia, Trinidad och Jamaica får sällskap av afroamerikanskt souliga vibbar. Det svänger hela tiden på rätt bra i ett skönt tempo, men kanske att Baile bucanero saknar någon låt som sticker ut i mängden.
Baile bucanero är ändå lätt att tycka om, och passar dessutom som den bortkastade handsken inför de stundande varmare dagarna. Albumet är inspelat i Bogotá och Isla de Providencia, med tanken att de två skilda platsernas karaktärer skulle komma att influera slutresultatet. Enligt upphovsmännen har den förstnämnda destinationen en livaktig DIY-scen med mycken energi i omlopp. Den senare upprätthåller men uppdaterar också den colombianska folkloren, samtidigt som de jamaicanska impulserna är starka.
De olika influenserna smälter samman betydligt mer sömlöst på skiva nummer två från Ondatrópica. Sammanlagt 35 musiker passerar revy utan att det känns splittrat.

Annonser