! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Triojazz Lira Gillar

Daniel Karlsson Trio

At The Feel Free Falafel

Skivbolag: Brus & Knaster
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 28 mar 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Trion debuterade i september 2013 och redan två och ett halvt år senare kommer nu tredje skivan. Imponerande kreativitet från trion som sedan sist ytterligare fördjupat sin särart. Daniel Karlsson spelar förutom piano och orgel också mellotron och synt. Trion har hela tiden haft en soundmässigt lekfull och experimentell sida och här slår den sidan ut i full blom. Massor av spännande ljud får de fram ur sina instrument vilket skapar en egensinnig ljudvärld som är härlig att befinna sig mitt i.
Sedan starten sitter Fredrik Rundquist bakom trummorna och spelar även en del slagverk. Däremot har kontrabasisten från de två första skivorna, Kristan Lind, flyttat utomlands och ersatts av Christian Spering, som också spelar det indiska instrumentet tar shehnai på några låtar.
Kapellmästaren står själv för alla nio kompositioner, riktigt kluriga små juveler som trion framför i ett tätt samspel, där en del låtar drar mot det groovigt klubbiga medan andra har mer filmiska kvaliteter. Musiken är inte alltid lätt att placera i ett fack, även om jazzen är huvudingrediens. En helt ljuvlig skiva som kommer att spelas ofta hos mig.

Annonser