! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Rock'n'rollsmocka

Kokomo Kings

Artificial natural

Skivbolag: Crime Tone Records
Recenserad av: Niclas Forsgren
Publicerad: 31 mar 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det finns inget originellt ackord eller unik melodistämma på Artificial natural. Förmodligen ingen textrad som inte skrivits förr. Men vad spelar det för roll? Detta är en musikalisk käftsmäll. Det är brutalt bra. Det är liksom mer rock’n roll än rock n’roll. Kokomo Kings bygger, förutom på sitt musikaliska kunnande, sin hållbara blues på känsla och humor. Man pekar finger och säger fuck it! (kursivt)
Pressreleasen skvallrar om att denna svensk/danska kombo kompat legender. Men att de nu vill göra och köra något eget. Det är bara att tacka för det. Tror jag. För efter att ha lyssnat på denna platta fem gånger så måste den ur cd-drevet då det börjar slå elektriska gnistor och min mörbultade kropp måste bandageras.
Kokomo Kings är förmodligen inte hälsosamt i längden. Det snea leendet jag får när de pluggar in uppfattas säkert provocerande. Men kicken av den swamp-svampiga musikaliska bluesbrygden är bedårande. Charmageddon är här. Varning utfärdad. Lyssna på egen risk. Jag tar inget ansvar.

Annonser