! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Nyutgivning

Jane Siberry

Angels bend closer

Skivbolag: Sheeba
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 6 feb 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Kanadensiska Jane Siberrys personligt berättade (orden flödar) och okonventionella betraktelser om tro hopp och kärlek, klädda i kostymer av pop, ballad, jazz och nästintill filmmusik är inte någon förtuggad, lättsmält dussinvara. Och kanske är det därför Siberry har valt att återutge sin senaste skiva (Ulysses’ purse, 2016) i en något omarbetad version.
Tio av originalets tretton spår finns kvar (bland andra har titellåten fått stryka på foten). Sångerna är mer bearbetade, med nya knappt märkbara pålägg; en av dem, Anytime, finns nu med både i originalets balladform och i en läcker r&b-version. Och så har fyra nya starka Siberry-sånger tillkommit.
De stora arrangemangen finns kvar, änglakörerna, lekfullheten. Men Living statue lanseras mer tydligt som en duett med k.d. lang (eftersom deras duett Calling all angels från 1993 blev en stor hit).
De nya sångerna är typiska Siberry-kompositioner, som alla i sig berättigar en återutgivning: glatt svängiga Dante, ömsint varma Positively beautiful, romantiskt längtansfulla Send me someone to love, men framför allt den drömskt eteriska Beyond plus one.
Så kan man göra en redan bra skiva bättre.

Annonser