! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Reggae på dansk svenska

FastPoHolmen

Andas in

Skivbolag: Free Kids/Border
Recenserad av: Susanne Holmberg
Publicerad: 2 aug 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Dansksvenska gruppen FastPoHolmen har kommit med en uppföljare till debutskivan En stund. Andas in har många intressanta stilgrepp: reggae, afropop, lite traditionell svensk visa och något alldeles eget. Intressant är sättet de använder språket, svenska med danska ord här och där.
Jämfört med debutskivan är ljudet mycket mer fylligt med till exempel en blåssektion. Användandet av sampler och synt är också mer framträdande.
Kompositionerna och texterna är enkla och okomplicerade, det kan ibland vara ett lyckokast, till exempel tyckte jag Solen har gått ner från debutskivan var ett sådant, men blir det för enkelt så blir det lätt ointressant.
Många spår på den här nya skivan är tyvärr ganska likartade. Det gäller dock inte spåret Tron som är en riktig höjdpunkt, här kommer sångerskan Dawn Fastholm verkligen till sin rätt, det är en funkig låt som sticker ut med sin skärpa. I övrigt är det mer snälla och filosofiska texter, det är överhuvudtaget något charmigt och oskuldsfullt över FastPoHolmen, kanske är det den lilla xylofonen som ger det intrycket?
Från första början var gruppen en duo bestående av låtskrivaren och sångaren Adam Fastholm och hans kusin, sångerskan Dawn Fastholm. Båda har föräldrar från Danmark men är uppväxta i Sverige.

Annonser