! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Brasilianskt

Mats Bergström & Georg Riedel

Água e vinho

Skivbolag: Mats Bergström Musik/Naxos
Recenserad av: Rolf Nilsén
Publicerad: 19 feb 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Mats Bergström och Georg Riedel har tidigare samarbetat på en rad skivor och fortsättning följer här med ett brasilianskt album. Det är blandad konfekt med en del av Villa-Lobos gitarrkompositioner, några bossa- och chôro-standards och lite annat från den brasilianska musikskatten.
Den klassiskt skolade gitarristen Bergström passar naturligtvis bäst ihop med de stycken som är skrivna för hans klassiska instrument. När det kommer till spåren där brasilianska gitarrister har etablerat en rik och avancerad spelstil (bossa och chôro) räcker Bergström naturligtvis inte till, han har helt enkelt inte studerat traditionen tillräckligt och då blir det så att några spår (som Águas de Marco) blir tämligen bleka om man har hört originalen.
Men för en svensk publik som inte är Brasilien-nördar kan skivan vara intressant och ge inspiration till att dyka in i den rika brasilianska musiken. Och jag uppskattar att Georg Riedel får melodistämman där han med sin kontrabas ska ge liv åt det lilla tåget från Caipira.

Annonser