! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Pan-afrikansk smältdegel

Youssou N'Dour

Africa rekk

Skivbolag: Jive Epic/Sony
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 26 feb 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Om ni tycker att det varit lite tyst om Senegels stora stjärna Youssou N’Dour på sistone så har ni alldeles rätt. Africa rekk är faktiskt det första nyinspelade internationella skivsläppet sedan 2010 års album Dakar – Kingston. Arkivmaterial och samlingar har hållit intresset vid liv, men nu är det dags. Det är upp till bevis för artisten Youssou N’Dour, som ju haft fullt upp i sin roll som kultur- och turistminister i några år. Dagens konsultroll lösgör mer tid och tillåter mer arbete i skivstudion.
Den här gången vill Polarprisvinnaren Youssou N’Dour ge yngre förmågor chansen att visa upp sig.  Vi får duetter med Spotless från Nigeria, Fally Ipupa från Kongo och den amerikansk-senegalesiske r&b/hiphop-artisten Akon. De påtagliga reggaeinfluenserna från förra albumet lever kvar om än uppblandade med panafrikanska impulser och en låt, Ban la, som är doppad i afrokubansk rumba.
Jag hör ingen låt som kan ta honom upp på västerländska hitlistor i samma utsträckning som den nu 23 år gamla Neneh Cherry-duetten 7 seconds, men Africa rekk är ett jämnt och trevligt album.

Annonser