! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz/folk/pop-blandning

Issa

Afraid of whales

Skivbolag: Creature Sound
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 6 okt 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Issa har ingenting med The International Social Security Association (ISSA) att göra. Namnet kommer i stället från harpisten, pianisten och sångerskan Kristina Issa, som bildade bandet 2013 på Högskolan för scen och musik i Göteborg. De övriga musikerna består av både folk- och improvisationsmusiker. Nu är Issa aktuella med sin debutskiva som trots att det står 2013 på skivan släpptes 2014.
Enligt deras Soundcloudsida ser gruppen låtarna som sina barn och vill att musiken tillåts vara fri och fantasifull. Därtill menar Issa att varje låt har sin egen personlighet. Ett påstående som stämmer väl. Det betyder också att skivan är ganska svårsmält. Vilket inte är något fel i sig. Låtarna är både jazzfolkpoppiga och fantasifyllda. Men det tar ett tag innan de sätter sig. Musiken är hypnotisk och egentligen inte direkt medryckande. Men välspelad och intressant. En skiva att lyssna på när man vill ge sinnena en utmaning.
En mycket välgjord skiva och jag är säker på att vi kommer att se mer av Issa framöver. Bästa låt? Titelspåret Afraid of the whales!

Annonser