! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Improv

Philipp Wachsmann, Emil Strandberg, Sten Sandell, Patric Thorman

A trust in the uncertain and a willingness to be exposed

Skivbolag: Found You Recordings/Plugged
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 22 maj 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det här är faktiskt första gången trion Emil Strandberg, Sten Sandell och Patric Thorman bjuder in en utomstående att spela in en skiva tillsammans med dem. I livesituationer har det hänt att de haft med gästmusikanter men här förefaller trion ha en extra stor tillit till det osäkra och oväntade i mötet med en utböling.
Att det är just Philipp Wachsmann som gästar trion, som för övrigt firade tioårsjubileum i fjol när inspelningarna gjordes i Stockholm, kan verka som den mest självklara sak i världen. Åtminstone låter det så när kvartettens improviserade toner faller ut ur högtalarna.
Philipp Wachsmann är en verklig veteran i de här sammanhangen, med nästan ett halvt sekels härjande på den brittiska improvisationsscenen. Här knarrar och viner hans fiol och elektronik med stor precision och i tät samklang med Strandbergs trumpet, Thormans kontrabas och Sandells olika klaviaturinstrument. Förutom piano och klavikord trakterar Sandell även den medeltida, bärbara piporgeln portativ.
Medeltid och medeltid. Tillsammans med Wachsmann får den svenska, utökade trion här trion snarare en välkommen renässans.

Annonser