! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Skivbutiken Plugged blir både klubb och skivbolag

2 mar 2017

Plugged Records på Stora Nygatan i Gamla Stan flyttade nyligen till större utrymmen och tar nu nästa steg: imorgon invigs en bar i konsertlokalen och man kallar sig hädanefter Club Plugged.

Invigningskvällen bjuder på fri entré och öppet jam – och redan på lördag eftermiddag drar vårens program igång med en duokonsert med pianisten Bengt Peder Olrog och violinisten Örjan Högberg. Längre fram väntar allt från Mikael Rickfors och Anders F Rönnblom till Bernt Rosengren, Isabella Lundgren och Nisse Sandström.

I samma veva meddelas att de även tänker återuppta den egna skivutgivningen. För branschtidningen Musikindustrin.se berättar Teijo Agélii-Leskelä, en av ägarna:

– Vi hade egentligen avslutat alla skivbolagsåtaganden men nu har suget kommit tillbaka. Vi kommer under 2017 att återigen börja släppa egna utgivningar. Vi känner att det finns en möjlighet för oss som indie att göra skillnad och fylla ett tomrum. Med egen distribution, skivbutik och livescen vore det ju rent av dumt att inte göra slag i saken.

Annonser