Redaktionsbloggen

Säsongsstart för pigga Vi Drar På Jazzklubb

30 sep 2014

Vi Drar På Jazzklubb är ett våra absoluta favoritinslag på den göteborgska livescenen, en klubb och konsertserie som aldrig slutar att ställa den eviga frågan: vad är egentligen jazz? Eller så struntar dom väl snarare i att ställa frågan. Och bara drar, igång. Hur som helst är det säsongspremiär nu på lördag som oftast på Nefertiti och med som alltid två band av fräscht slag som bägge på något sätt ifrågasätter (eller rent ut sagt skiter i) genregrenser och dylikt trams.

Jolympix är en kvartett med bland andra den ständigt intressanta Johanna Nordström som tillsammans med Jonatan Ahlbom (på tuba!), Elsa Hedberg och Joel Wästberg skapar något slags eftertänksam pop med stänk och stomp av afrikanskt och kanske dub och diverse blippiga syntigheter. Vi vet inte så noga, det finns bara en låt utgiven än med bandet.

Kolumbus vet vi inte ett jota om mer än vad som skrivs i det officiella programmet, det vill säga: ”en Göteborgsbaserad kvartett vars musik varsamt smyger sig fram, i ögonblicket mellan natt och gryning. Daniel Nordéns kompositioner rymmer både mystik och smattrande energi, och tillsammans med sina medmusiker utforskar han kammarjazzens alla rum.” Två blåsare, en basist och en trummis. Enda sättet att få veta mer än så är på kort sikt att gå dit …

https://nefertiti.se/program/?view=2302


Fler recensioner

Annonser