! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Sara Parkman. Bild: Frida Edlund.

Sara Parkman curator för Clandestino 2020

17 dec 2019

Den på alla håll och kanter för sitt nya album Vesper hyllade Sara Parkman har anlitats som curator för Clandestinofestivalen 2020 – ett uppdrag som tidigare år gått till artister som José Gonzáléz, El Perro del Mar och Mariam The Believer.

– Att få bli en del av Clandestino känns ärofyllt då det känns som en av de allra mest spännande och nödvändiga musikaliska scener som finns i Sverige. Vi behöver rum för musik som vägrar låta sig kategoriseras. Rum som får vara en motsats till strömlinjeformade streamingtjänster där musiken allt mindre tillåts vara bökig, stökig och spretig, säger Sara Parkman i ett uttalande.

Uppdraget innebär att hon tillsammans med Clandestinoteamet kommer att välja ut och presentera ett urval artister som uppträder på festivalen den 4-7 juni i Göteborg – i år med Folkteatern som huvudscen.

Samtidigt fortsätter och utvidgas det samarbete som Clandestino inledde med Fasching i Stockholm i fjol, vilket  innebär att valda delar av festivalartisterna även kommer att framträda där.

Utöver själva festivalen arrangerar Clandestino tillsammans med Oceanen och Folkteatern en serie konserter i Göteborg under våren där vi bland annat kommer att få möta maliska stjärnan Nahawa Doumbia (som spelade på festivalen 2017), Siri Karlsson och portugisiska fadosångerskan Lula Pena.

Patrik Lindgren

Annonser