Redaktionsbloggen

Premiär för turné med Förbjudna Orkestern – vinn biljett till konserten i Kungsbacka

7 mar 2017

I morgon på självaste internationella kvinnodagen är det passande nog premiär för scenprojektet Förbjudna Orkestern, bestående av fem framstående kvinnliga musiker – en veritabel supergrupp med Sousou Cissoko, Emilia Amper, Nadin Al Khalidi, Liliana Zavala och Simone Abdallah.

De spelar alla instrument som har varit eller är förbjudna, tabubelagda eller kontroversiella för kvinnor att spela i sina hemländer och skapar utifrån det  en föreställning av musikglädje och starka berättelser.

Gruppens programförklaring lyder som följer:
”Förbjudna Orkestern vill med denna gränsöverskridande konsertföreställning stå upp för alla kvinnors rätt till musikalisk yttrandefrihet och ett eget uttryck. Med konstnärskap och musik vill vi ge röst åt alla de kvinnor som levt och lever i förtryck. Kvinnor som i århundraden tvingats till tystnad. Kvinnor som en gång varit unga flickor som velat men inte tillåtits eller vågat ta plats och låta. Förbjudna Orkestern förenas i frihetskampen och kärleken till musiken. Låt oss njuta skamlöst av gränsöverskridande musik tillsammans – i frihet.

P4 Stockholm gjorde ett inslag från repstudion som går att lyssna på här.

Bakom idén står producenten Andreas Unge, som även låg bakom projektet Best of Sweden för ett par år sedan, och för den konkreta gestaltningen står Daniela Kullman.

Fem föreställningar är inplanerade nu i mars:
8/3 Selam Festival, Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm
9/3 Vara Konserthus
14/3 Kungsbacka Teater
15/3 Gamla Elverket, Falun
18/3 Karlskoga Folkhögskola

Och vet ni: vi har ett begränsat antal fribiljetter till konserten i Kungsbacka den 14 mars – en kort liten tågtur från Göteborg. Svara i ett mejl till tavling@lira.se på den fåniga frågan hur många artister som deltar på scen i detta projekt: 2, 5 eller 14? Så kan just du få två av biljetterna!


Fler recensioner

Annonser