! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Premiär för ny musik med Lena Swanberg

8 feb 2016

För fyra år år sedan skrev vi i Lira om Sveriges nya jazzsångarlöfte. Hennes debut som då släpptes var lite till allas förvåning – inklusives hennes egen – inte alls den renodlade jazzskiva som kanske förväntades av någon som just gjort sig ett namn genom att få Monica Z-stipendiet och som framträdande vokalist i Ann-Sofi Söderqvists storband ASJO.

Snarare landade Lena Swanberg i ett förvisso jazzigt men ändå mer singer-songwriter-aktigt americana-doftande landskap.

Den skivan, The art of staying young and unhurt, kommer senare i år att följas med ett nytt album som vi här får smygsmaka en allra första provbit av.

Den nya singeln (släpps på nu fredag) heter Lost and found och är ett intimt skriv- och produktionsamarbete med gitarristen Joel Sahlin, som hon först samarbetade med på förra skivans singelspår Dream on.

”Låten handlar om att inte ge upp, om att det ständigt kommer nytt ljus och att kärleken vinner över allt”, berättar Lena Swanberg.

För Lira avslöjar hon också tre viktiga musikaliska förebilder:

”Miles Davis för hans ständiga utveckling och närvaro, K D Lang för hennes röst och Joni Mitchell för hennes texter.”

Den 18 februari går det att höra Lena Swanberg live på Mornington Hotel i Stockholm, uppbackad av Joel Sahlin, gitarr, och Sara Skoglund, piano.

Men åter till ärendet för dagen: en Lira-exklusiv smygpremiär för nämnda nya låt, Lost and found, med tillhörande hemmasnickrad video:

Annonser