! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Bild ur videon till Simma aldrig ensam, filmad av Tova Nyberg med ljud mixat av Klara Goliger.

Premiär för ny låt och video med Trio Rop

17 sep 2020

Förra våren kom vokalgruppen Trio Rops debut-ep Hon kisar mot mig, som recenserades entusiastiskt här av Liras skribent.

Nu är Sofia Källman, Petra Hessel och Elin Buxfeldt på gång igen med nytt material – och i dag har vi äran att premiärvisa videon till den nyskrivna Simma aldrig ensam, det första smakprovet från ett planerat debutalbum.

Elin Buxfeldt, som skrivit Simma aldrig ensam, berättar så här om låten:

– Längs vägen har den kommit att bli en hyllning till gemenskap, vänskap och syskonskap, men ursprungligen är det en referens till något min pappa brukade säga till mig och min syster: ”Simma aldrig ensam, lämna aldrig en kompis i sticket”, vilket fick ge namn åt låten.

– Arrangemanget är en flört med den traditionella folktraditionen kombinerat med modern text och kampsång vilket även kommer att bli några av ledorden för vår kommande skiva. Den ska spelas in i december och tanken är att den endast ska bestå av nyskrivet material med frågor om den lilla människan, om lycklig och olycklig kärlek och om identitet.

Inför Liras vinternummer (kommer i slutet av november) arbetar vi på ett längre reportage om just sångens plats och roll i folkmusiken, så räkna med att läsa mer om Trio Rop där och då!

Patrik Lindgren

Annonser