! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Manish Pingle och Lamine Cissokho. Bild: Carole Cissokho Lapierre.

Premiär för musikaliskt möte över kontinenterna

3 okt 2019

Nästa fredag ges skivan New continents ut, ett spännande möte mellan två mästarmusiker från vitt skilda bakgrunder. Å ena sidan den sedan länge i Sverige baserade koraspelaren Lamine Cissokho, ursprungligen från Senegal. Å andra sidan den omsusade indiske slidegitarristen Manish Pingle.

Inspelningen kom till genom ett infall: det var Karl Jonas Winqvist, eldsjälen bakom klubben och skivbolaget Sing a song fighter, som anade att de två musikerna skulle kunna utmana varandra på ett fruktbart vis. Och se: de två klickade direkt, och började snart bolla idéer över nätet mellan Mumbai och Kalmar innan de till slut gick in i studion i Stockholm tidigare i år. Åtta timmar senare var detta lilla album inspelat, och nästa lördag – den 12 oktober – möts de igen för att presentera New continents för publik, på Teaterstudio Lederman i Stockholm – en del av Stockholm Jazz Festival.

Här har vi äran att få bjuda på ett första smakprov från skivan, öppningsspåret Sakhodougou/Vindaloo, som bygger på en traditionell västafrikansk sång som Manish Pingle broderar ut med egna melodislingor. I Liras kommande vinternummer kommer fenomenet Pingle att berätta mer om sina musikaliska äventyr.

Patrik Lindgren

Annonser