! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Danskompaniet och skolan Twisted Feet tilldelas året Planetapris. Foto: Clara Heldtander

Planeta inleder späckad kulturvecka med prisutdelning och konsert

29 okt 2019

I morgon inleds Västsveriges stora musik- och dansfestival Planeta, men redan ikväll smygstartar det hela på kafé Hängmattan i Majorna, Göteborg, med utdelningen av priset Årets inspiratör – som i år går till Twisted Feet, inte bara är ett danskompani och en dansskola utan även ”ett vitt förgrenat nätverk som stöttar och skapar mötesplatser för unga dansande eldsjälar”.

Priset delas ut av förra årets pristagare, musikern Jorge Alcaide, som även kommer att spela några låtar.

På scen bjuds dessutom konstellationen Cyklon, som består av den haitiska sångaren och slagverkaren Sanba Zao med trio utökad av göteborgska duon Sten Källman och Sanna Källman.

799px-Becca_Stevens_-1180550

Becca Stevens kommer till Planeta. Bild: Wikimedia.

På onsdag drar sedan Planetfestivalen igång på allvar och fortsätter hela veckan ut, med förutom mängder av workshops i allt från jojk till afro-brasiliansk dans till dansföreställningar, barnaktiviteter och konserter i stort och smått.

Eller vad sägs om reggae-ikonen Clinton Fearon firande femtio år som artist på Musikens Hus, högklassig folkjazz med Becca Stevens på Koster, ökenblues med Ahmed Ag Kaedy i Uddevalla, fina norsk-svenska folkmusikkvartetten Rim på Allégården eller klezmer med Tzeitel på Kulturhuset Kåken?

Hela programmet finns på planeta.se.

Annonser