! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Parkfestivalen satsar på visor och country

9 aug 2016

Lördag 13 augusti är det dags för Parkfestivalen i Falköping. Då spelar bland annat vissångaren Jack Vreeswijk, son till Cornelis. För fem år sedan gjorde han ett omtyckt framträdande på festivalen och kommer nu tillbaka i sällskap med gitarristen Lowe Tholin.

Pilgrim är ett band som det skrivits om en del i Lira tidigare. Tvillingsystrarna Forsman sjunger country och bluegrass, både eget material och andras låtar. Patsy Cline, Louvin Brothers och Johnny Cash står ofta på repertoaren när Forsmans stämmer upp i sång. Till vardags driver de musikscenen KoM Bar i Göteborg.

Moa Blücher Trio är en trio från Tidaholm med blues, country och soul i sin musikmix. Trion kör både covers och egna låtar. Peter Höglander från Falköping är bekant från traktens band Skybenders och Partymaffian, men som soloartist spelar han country och visor.

Country är melodin även för Andreas Carlsson & The Moonshine Band. De fem musikerna från Alingsås och Vara startade bandet i höstas för att spela Andreas Carlssons låtar, men också äldre countryklassiker.

Tidig country är just Tennessee Drifters stora kärlek. Hank, Johnny och gänget. Soundet drar kraftigt åt 1950-talet. Trion har spelat i USA och Ryssland och på galapremiären av Johnny Cash-filmen Walk the line i Stockholm. Sångaren Mr Black är även känd som Jack Baymoore, välkänd inom rockabillykretsar.

Falköpings egen Britt-Marie Stridh är en lokal trubadur med dragspel som sitt huvudinstrument. Hon framför gamla och ny visor. Halvfranska Hottkvintetten spelar också, och vill locka till allsång.

Timo Kangas

Annonser