Redaktionsbloggen

På Kniv-Söders yttersta udd

27 jun 2016

Lasse i Parken är något av en institution i musik-Stockholm. På Kniv-Söders yttersta udd bjuds det livemusik utomhus, och oftast med fri entré.

I sommar serveras bland annat rootsmusik på tisdagar. Under samlingsnamnet Country House blir det country, bluegrass, americana och folk med svenska och utländska artister. Abalone Dots, Shoutin’ Red, The Ballroom Band, Spinning Jennies, Jan Jonsson & High River Band och nederländska Snowapple är några av akterna under sommartisdagarna.

Ett tungt besök i den bagen är kanadensaren Daniel Romano, men han kommer lördag 2 juli. Då är det såklart inträdesavgift som gäller. Lira presenterade Daniel Romano i en artikel i mars som ”countryartisten som vägrar stå still”.

Måndagarna på Lasse i Parken viks åt jazz och blues. På onsdagar kan det röra sig om allt från Dan Viktor till Cookies N Beans. Likaså är torsdagarna allt från Dylan-hyllningar till New Orleans- eller soulkvällar. Lördagarna är minst lika blandade, från ska-orkestrar till 60-talsnostalgi.

Fredagarna kommer det att ordnas diverse hyllningskonserter. Då hyllas allt från Tamla Motown, Neil Young och Tom Petty till Per ”Flamman” Westling. Den senare fyller 40 år och har hörts som gitarrist i sammanhang som The Virtues, Dag Vag och Kristoffer Åströms band. Fredag 26 augusti kommer Gabriel Kelley från USA och lirar.

Det stora specialarrangemanget är Stockholms visdagar, som i år firar fem år. 10-13 augusti fylls Lasse i Parken av musik från Sophie Zelmani, Magnus Lindberg, Lars Demian & David Tallroth, Dan Hylander, Sofie Livebrant (bilden) och många fler.

Timo Kangas

https://www.lasseiparken.se/

Annonser