! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Örebrohotell öppnar dörrarna för akustisk musikfest

2 jan 2017

I helgen drabbas Örebro för fjärde året i rad av den oerhört intensiva tvådagarsfesten Folk At Heart, som äger rum på Scandic Hotel mitt i stan den 6-7 januari.

Arrangemanget är ett slags showcasefestival på temat ”akustisk musik med folkliga rötter”, alltså det vidare anglo-saxiska ”folk”-begreppet snarare än det svenska.

Hela 87 akter spelar under två intensiva dygn från fredag eftermiddag till småtimmarna natten till söndag. Och allt sker alltså på hotellet, i allt från till scener omställda grupprum till intima hotellrumsspelningar.

Syftet är att vara en mötesplats och kontaktyta för artist och branschfolk – men också helt vanlig publik – i genren. För artisterna själva erbjuds även matnyttiga seminarier av slaget ”Konsten att söka pengar som kulturarbetare”.

Deltagande artister är en brokig skara av etablerade och gröngölingar, kanske med tyngdpunkt på de som befinner sig mittemellan och vill ta klivet mot ett mer professionellt musicerande.

Lira kommer att vara på plats och ska bland annat spana in våra egna favvisar sedan tidigare Lyset i forsen och även akter som Duo Systrami (bilden) och intressanta duon Friwen på nyckelharpa och gitarr. Tyvärr har Felicia Nielsen (tidigare känd som Shoutin Red) ställt in.

Mer info: https://folkatheart.se/

Annonser