! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Oddjob tolkar Weather Report

1 nov 2016

Svenska jazzorkestern Oddjob släpper nytt album den 25 november. En hel skiva där de bara tolkar Weather Report.

Skivbolaget Amigo Musik fyller i år 50 år. Oddjob gav ut sin senaste, hyllade cd Folk på Caprice, men släppte sina tre första album på just Amigo och fick därför en liten passning. Skulle bandet möjligen vilja släppa en ep på Amigo för att fira jubiléet?

Passande nog har Oddjob en längre tid ruvat på en idé om att tolka jazzfusionbandet Weather Reports musik. Ett tillfälle så gott som något, resonerade
Peter Forss, Goran Kajfeš, Per ”Ruskträsk” Johansson, Daniel Karlsson och Lars Skoglund.

Oddjob har försökt välja ut material som inte är de mest förutsägbara valen, utan har utgått från hur låtarna skulle te sig i Oddjobs händer. Urvalet föll på musik från 1974-1978 och albumen Mysterious traveller, Tale spinnin’, Black market, Heavy weather och Mr Gone.

Oddjob plays Weather Report släpps först digitalt den 25 november, men kommer även att pressas i en begränsad upplaga på tiotumsvinyl i ett samarbete med Goran Kajfeš egen etikett Headspin Recordings. Vinylen kommer att finnas tillgänglig först tidigt nästa år.

Senaste Oddjob-albumet Folk kom 2015 och belönades med en Grammis för årets jazz. Gruppen har även belönats med Grammisar för debutalbumet Oddjob (2002, bästa jazz) och Jazzoo (2014, bästa barnalbum).

Oddjob spelar låtarna från nya skivan live den 2 december på Fasching i Stockholm.

Timo Kangas

Annonser