Redaktionsbloggen

Nytt med allt från Lau och Cara Dillon till Sofia Karlsson på Liras spellista

30 nov 2018

Vi börjar med brittiska trion Lau och en dagsfärsk singel inför deras kommande nya skiva Midnight and closedown som kommer i februari – missa inte den intervju vi bokat inför Lira #1 2019!

Sedan ett smakprov från etiopiska Betty G, vars skiva Wegegta i helgen utsågs till årets afrikanska album på Afrimagalan.

Helt nysläpet är den Parishyllning vi sen får höra av Fanny Gunnarsson Quartet, från en kommande ep.

Vula Viel är det udda namnet på en brittisk trio som vi också ska återkomma till i nästa nummer, härligt egen musik med en västafrikansk träxylofon i centrum. Lika egen låter och är Gasper Nali som skapat sitt egna ensträngade tremetersinstrument.

Oskar Schönning läste ni förstås om i senaste Lira – här ett exempel på hur det kan låta! Ett annat spår lånar vi från en kommande skiva med pakistanske sångaren Ustad Saami, följt av öppningsspåret från Världens Bands nysläppta album som ni inte ska missa – läs recensionen här.

Bengt Bergers Beches Brew bjuder sen på en klurig jazztripp innan vi möter trion Barnet på suggestivt Äventyr i ödemättat Morricone-land. Och från tumpiano till mungiga när finska sextetten Tautumeitas går loss i detta sköna spår, följda av israeliske pianisten Omer Klein och hans trio.

Och efter lite ”cubafrobeat” som kom redan i somras men halkade under vår radar avrundar vi veckans nykomlingar med ett par lite juliga saker – bägge riktiga tungviktare och ingen av dem juligare än de funkar fint i vintertider. Först Cara Dillons tolkning av Joni Mitchells hyperklassiker River, och sist men verkligen inte minst en nyinspelad singel-uppföljare till Sofia Karlsson & Martin Hederos lyckade julskiva från 2015 – en avskalad cover av Ron Sexsmiths låt Maybe this Christmas.

Håll till godo!

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser