! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Ny musik i väntan på Liras höstnummer!

11 sep 2019

Höstnumret av Lira är på väg med posten till våra kära prenumeranter men i väntan på det så bjussar vi på lite ny musik på vår stadigt växande spellista. Och nog märks det att skivsläpparsäsongen är i full gång – mängder av ny musik strömmar mot varje vecka nu!

Först ut ett smakprov från den kommande skivan med Natacha Atlas, orientjazz av finaste märke. Sen ett spännande amerikanskt projekt där countrysångerskorna Brandi Carlile, Natalie Hemby, Maren Morris och Amanda Shires gått samman under namnet The Highwomen, vars album kom förra veckan.

Duon Långbacka/Bådagård finslipar ett kommande andra album, beräknat att släppas våren 2020, men här kommer en tidig aptitretare i låten Queen som de redan spelat en del live.

Och så Lankum, lite av redaktionsfavoriter inom den unga irländska folkmusiken just nu. Också detta från ett snart kommande album som vi kan avslöja är en riktig höjdare.

Marockanska Oum har vi en intervju i nya numret av Lira, och här hör vi Ha från nysläppta skivan Daba. Missa henne inte i Stockholm respektive Malmö i oktober!

Från närmast nästgårds (nåja) stammar algeriskan Souad Massi, som vi inte hört från på ett tag nu, men Je chante här, ”Jag sjunger”, lovar gott inför fortsättningen!

Vad mer? Jo, efter att Ibrahim Maalouf bjudit upp till dans möter vi de notoriskt produktiva Daniel Karlsson Trio som spelat in ytterligare en skiva, medan Rachid Taha dessvärre gjort sin sista som ni kanske vet. Vi plockar även in ett till av bonusspåren från Manu Chaos nyutgåva av Clandestino, och lite lite i samma men mer finstämd anda hör vi brassen Lucas Santtana i ett härligt, nytt spår.

Och sen smäller det ju till rejält när Tibble Transsibiriska går loss i sprillans Hop hop digidaj – även detta en försmak av kommande höstalbum. Därefter en introduktion till en ypperlig belgisk folktrio, Trio Dhoore, vars album ges ut på ett helt nystartat skivbolag kallat Trad Records. Lovande!

Louise Lyne och hennes Yiddishe Kapelye gav ut sin nya skiva Lust i fredags och … jo, här börjar vi kanske ana ett litet och i så fall väl unnat bredare genombrott!? På låten här är det Filip Jers som gästar.

Sist ut en stillsammare sak från Emilia Mårtensson, sångerska och låtskrivare i brittisk exil, vars kommande album Loredana har moderskap som tema.

Mycket fint här tycker vi, och kanske räcker det ända till på fredag när Lira Lyssna är här?

Annonser