Redaktionsbloggen

Trion Backlura laddar för premiärspelning. BILD: Gustav Gräll

Ny jazzscen inne i det gröna

25 aug 2023

Nästa lördag, den 2 september, är det premiär för en ny konsertserie i Stockholm, fyra jazzkvällar på lilla Kafé Källtorp vid Källtorpssjön i Nackareservatet.

Källtorp Jazz and Sound, som konceptet kallas, är ett samarbete med kontrabasisten Palle Sollinger, och tillsammans har de satt samman ett ypperligt litet program med svensk jazz av finaste klass som kommer att kunna avnjutas tillsammans med mat och dryck i det grönskande orangeriet intill sjön.

Under hösten dyker bland annat musiker som Emmalisa Hallander, Amanda Ginsburg och Mattias Ståhl upp i olika konstellationer. På premiärkvällen ägs dock scenen av Palle Sollingers egen trio Backlura, som han driver tillsammans med kornettisten Tobias Wiklund och trummisen Daniel Fredriksson. De har på senare tid spelat i projekt med poeten Bob Hansson och även gjort en grej av att tolka Jussi Björlings mest klassiska opera-arior i jazztappning.

Och vet ni, vi har ett par biljetter till premiären att tävla ut … Så: Mattias Ståhl, som spelar med band den andra kvällen, 23 september, har faktiskt gett ut två skivor som av en tillfällighet heter just Källtorp Sessions 1 och 2 – men det syftar på en annan plats. Men vad spelar Mattias Ståhl huvudsakligen för instrument?

Mejla in ditt svar till tavling@lira.se senast tisdag den 29 augusti så har du chansen att få två konsertbiljetter till premiären den 2 september.

Läs mer om Källtorp Jazz and Sound, eller kolla in Facebook-eventet.

EDIT: Tävlingen är avgjord – grattis Lisa Söderlind som får två biljetter till premiären!


Fler recensioner

Annonser