! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Matilda Schyborger arrangerar Enskede Jazzfestival i helgen. Bild: Elvira Glänte.

Ny jazzfestival har premiär i Enskede i helgen

9 sep 2019

Nu till helgen, den 13–14 september, hålls den allra första upplagan av Enskede Jazzfestival i Triangelkyrkan. Bland de bokade artisterna märks Karin Hammar Fab 4, Susanna Risberg, Andreas Hourdakis Trio och Agnes Darelid Group.

Bakom arrangemanget finner vi systrarna Ingrid och Matilda Schyborger, där den senare får föra deras talan.

Hur föddes idén till det här?
– Jag är själv jazzmusiker, sångare, och Ingrid är basist och pluggar på musikhögskolan i Stockholm. De senaste åren har det känts som att jag kommit in i en värld av duktiga musiker. Men det finns inte så många scener att spela på för jazzmusiker, så då tänkte jag att jag får väl skapa mig det då! Även om jag nu inte har bokat mig själv till festivalen, för det hade känts lite märkligt.

Festivalen anordnas i en kyrka, hur kommer det sig?
– Jag är född och uppvuxen i frikyrkan vilket är väldigt lyxigt, för då har man tillgång till lokaler och människor som är välvilliga, som vill hjälpa till och hänger på nya idéer. Så jag hade en plats, och jag hade kontakter.

Kommer Enskede Jazzfestival leva vidare efter 2019?
– Jag tycker det vore kul att få det här att växa! I Gamla Enskede finns det ett litet torg som är sjukt idylliskt. Det är där kyrkan ligger och det ligger en massa restauranger kring det också. Mitt mål är att köra festivalen i några år och att väva in hela torget i den. Till slut kanske det inte är jag som anordnar den, utan någon annan som är taggad.

Sunniva Brynnel

(ur Lira #3 2019)

Annonser