! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Ny förbättrad tjänst för att läsa Lira digitalt

6 sep 2019

Läser du Lira online? Kanske dags att prova? Vi lanserar nu en helt ny tjänst för att läsa Lira via webben och på läsplatta eller telefon.

På ytan ser den ut ungefär som förr, men där finns några viktiga förbättringar:
– ett nytt läsläge som gör artiklarna mer anpassade för att läsa på skärm, stor som liten
– bättre sökfunktion
– en ny smidigare inloggning kopplad direkt till vårt prenumerantregister

MEN: detta medför att alla användare på webben måste logga in på nytt, och skapa ett konto i vår nya tjänst. Apparna behöver också uppdateras.

Har man väl ett sådant konto räcker det numera att ange sin e-post för att logga in, kundnumret behövs alltså inte förutsatt att vi har din e-postadress i vårt register.

Så: leta upp den nya appen som ersätter den gamla – finns som tidigare på AppStore och GooglePlay, eller för webbversionen gå in på lira.prenly.com.

Där uppmanas du i en dialogruta att logga in med ditt digitala konto – detta skapar du själv genom att klicka på ”Skapa konto” längst ned, och uppge din e-postadress och ett lösenord du väljer själv.

Du får sedan ett aktiveringsmejl att svara på för att vi ska veta att du är du.

Har vi redan din e-postadress i vårt register – och du är aktiv prenumerant – så är det sedan bara att köra.

Har vi INTE din e-postadress (eller kanske en gammal) måste du leta upp och ange ditt prenumerantnummer. Numret hittar du på din senaste faktura eller tryckt på plasten det kommer i. Det är de sex siffrorna mellan snedstrecken: LIR/123456/1. Hittar du inte ditt nummer? Mejla support@lira.se så hjälper vi dig så snart vi bara kan.

Har du ingen prenumeration men vill teckna en för att börja läsa? Liras digitala utgåva ingår i alla prenumerationer av papperstidningen, men du kan också välja att prenumerera enbart digitalt. Via rutan ”Jag vill bli prenumerant” kommer du till vårt formulär där du väljer den variant som passar dig. Inom några minuter efter att din beställning är skickad kommer du att kunna logga in och börja läsa!

Lycka till – och kontakta oss om något är oklart!

Patrik Lindgren, redaktör

Annonser