! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Premiärlyssning idag på 232 Strängars nya singel Tolånga. Bild: Angelica Hvass.

”Mystik, lekfullt spel, dans och drag” när 232 Strängar premiärspelar första låten från nya skivan

28 apr 2020

I morgon onsdag släpps den första singeln från duon 232 Strängars kommande andra album Svunnet – som följer upp den uppmärksammade debuten Spunnet från 2016. ”En skiva jag blir spritt språngande glad av att höra”, skrev Liras överväldigade recensent då.

Det stora antalet strängar i namnet syftar förstås, för den som kan både sin musik och sin matematik, på en flygels 228 och fiolens blott fyra, men duon Frida Höfling och Emma Engström blandar numera även in andra element, inte minst kohorn, i musiken.

Albumet kommer först den 5 juni och officiell singelrelease imorgon alltså, men redan nu går det att smyglyssna på första låten Tolånga här, om vilken duon berättar så här:
Tolånga – eller Polska efter Ola Persson i Tolånga – är en traditionell låt från Skåne. Ola Persson var verksam under 1800-talet, men låten kan vara äldre än så. Låten har ett naturligt driv som vi fastnade för direkt. Melodin är bärande, full av detaljer och rytmik att inspireras av, samtidigt som den också kan vara en kuliss till improvisation. Här bjuds det på både mystik, lekfullt spel, dans och drag!

Patrik Lindgren

Annonser