Redaktionsbloggen

Majid Bekkas kommer till Clandestino med sitt Magic Spirit Quartet. Bild: Omar M’Hamdi

Musik utan gränser när Clandestino drar igång

24 aug 2021

Som vi tidigare skrivit (i Liras sommarnummer) bytte ju Clandestinofestivalen årstid från försommar till sensommar, och nu till helgen, den 26-29 augusti, är det så äntligen dags i Göteborg med fyra fullmatade dagar av gränsöverskridande musik (och annat) av de mest skilda slag.

Pusslet med lokaler och publikstorlek har pågått in i det sista, för att på bästa vis anpassa allt till rådande restriktionsläge. Några konserter har kunnat flyttas till rymligare spelställen. Så sent som förra veckan tillkom också en sista tung bokning i form av Majid Bekkas Magic Spirit Quartet, den svensk-dansk-marockanska combon som bland annat rymmer Goran Kajfeš – tillika årets co-curator på festivalen.

Annat spännande på årets Clandestino är exiliranska duon Kayhan Kalor & Kiya Tabassian, retroklubbiga TootArd med rötter på Golanhöjderna och den estniska violinisten med mera Marja Nuut. Dessutom flera litterära samtalspunkter värda att kolla närmare på!

Samtliga festivalpass är i nuläget slutsålda men det ska finnas biljetter kvar till en del enstaka konserter, bland annat till en just släppt extrakonsert med Goran Kajfeš Subtropic Arkestra på invigningskvällen i nya spellokalen Skeppet i Sjömanskyrkan. Arrangörerna kommer också att släppa eventuellt återstående och outnyttjade biljetter i dörren till varje konsert.

Program och mer info här!

Patrik Lindgren

Annonser